Belépés
ZÁRÓRA
... Péter, Török Antal
verseivel

írta: Izsó Zita

szereplők: Gargya Balázs, Kalapos Éva Veronika, Németh Orsolya, Zábrádi Szabolcs, Mészáros Laura, Görögh Árpád, Vajas Katalin

zene: Gámentzy Eduárd, Szőllősi Tamás, Zoe Keating

rendezte: Murzsa Kata

Torma Péter: Záróra

Záróra, hallom na jól van, indulok már
meg...
Újra Záróra, újra kocsmablues!
... Péter, Török Antal
verseivel

írta: Izsó Zita

szereplők: Gargya Balázs, Kalapos Éva Veronika, Németh Orsolya, Zábrádi Szabolcs, Mészáros Laura, Görögh Árpád, Vajas Katalin

zene: Gámentzy Eduárd, Szőllősi Tamás, Zoe Keating

rendezte: Murzsa Kata

Torma Péter: Záróra

Záróra, hallom na jól van, indulok már
megi...
Vihar egy pohár rostos gyüm
... nagyon lényeges tényező az elhízás megelőzése szempontjából, szükséges lenne a menzák és iskolai automaták ...
Sertéshúsos ételek
SERTÉSHÚSBÓL KÉSZÜLT ÉTELEK

A HÚS ELŐKÉSZÍTÉSE
A húst bő, hideg vízben mossuk tisztára. Ha nagyon szennyezett és zsíros, akkor langyos vizet használunk, de - kivéve a pácolt, sózott, füstölt húsokat - sosem áztatjuk. (Az erősen sózott, füstölt húst néhányszor leforrázzuk, majd hideg vízben lemossuk. A túlontúl sötét húsok színének frissítésére is szokás, forrázást a...
x
...







Aleva Katalin [Kati]


Hozzávalók kb. 20 darabhoz:
30 deka liszt
2 tojás
1 csomag vaníliás cukor,
2 evőkanál kristálycukor
1 csomag sütőpor
tej és szódavíz olaj
Elkészítés:
Tálba teszem a lisztet, a sütőpor, cukrot, kristálycukrot, a tojásokat, beleöntöm a kb. 1 ev...
A térkép
... nem tudom, mihez kezdjek. A földrajzi atlasz bekötőpapírja a táskámban van, mert persze ha csak egy térképünk van is, de három külön borítója van. Az egyikre az van ráírva, hogy Horváth Katalin II/A oszt. tan. - ez az enyém, a Zsókáén az van, hogy Horváth Zsófia polg. isk. II. o. t., és a Marién az van, hogy Horváth Mária I/B oszt. tan., és amikor átadjuk egymásnak a térképet, gyo...
Az orosz konyha
... cárok uralkodása alatt az egyoldalúság, egyszerűség jellemezte, míg a főúri konyhákon a bizánci birodalom pazarló étkezési módszereit alkalmazzák. A XVII. és a XVIII. században, különösen Katalin cárnő és Péter cár uralkodása alatt a francia konyha vált uralkodóvá.

Az ország hatalmas területén minden éghajlat megtalálható. Különösen kedvező az éghajlata a Fekete-tenger ...
Az orosz konyha
... cárok uralkodása alatt az egyoldalúság, egyszerűség jellemezte, míg a főúri konyhákon a bizánci birodalom pazarló étkezési módszereit alkalmazzák. A XVII. és a XVIII. században, különösen Katalin cárnő és Péter cár uralkodása alatt a francia konyha vált uralkodóvá.

Az ország hatalmas területén minden éghajlat megtalálható. Különösen kedvező az éghajlata a Fekete-tenger ...
Tormay Cécile(1876-1937)4.rész
... állomásnak.

Valahogy eszembe jutott gyerekkorom egy régi borzadása. Kicsi voltam, Tormay nagyanyám hugenotta őseiről mesélt. Akkor hallottam először, hogy a Bertalan-éji mészárlás előtt, Medici Katalin emberei bezárták Párizs valamennyi kapuját, hogy senki se menekülhessen és fehér krétával megjelöltek minden házat, melyben hugenották laktak. "De ez több mint háromszáz ...
x
... mákkal, reszelt citrom vagy narancshéjjal kell ízesíteni, majd ezzel a töltelékkel kell a réteslapokat megtölteni.
#2258
2009. október 16. 16:22
Előzmény Hiripiné Faith Katalin [Kati] 2009. október 15. 14:21
Válaszolj!






Hiripiné Faith Katalin [Kati]


3 klassz receptet találtam,ami nekem n...
Tiroli rétes dióval recept
Hozzávalók:

25 dkg liszt
20 dkg darált dió
20 dkg cukor
20 dkg vaj
2 db tojás sárgája
18 dkg cukor
10 dkg mazsola
0.5 csomag sütőpor
1.5 db citrom

Elkészítés:

25 dkg lisztből,20 dkg vajból fél citromhéjból,18 dkg cukorból,fél sütőporból,2 tojássárgájából omlós vajas tésztát készítünk. Az anyagokat n...
Paradicsomos édesburgonya recept
Hozzávalók:

1 kg édesburgonya
1 csipet só
1 csipet bors
1 csipet bazsalikom
1 csipet finomra vágott zöldpetrezselyem
1 l paradicsomlé
1 ek cukor
10 dkg vaj
10 dkg átszitált liszt
1 csipet Delikát ételízesítő

Elkészítés:

Az édesburgonyát felkockázzuk és sós vízben főzzük. Ha már majdnem puha, h...
Mandulás pisztráng recept
Hozzávalók:

1 csipet só
15 dkg vaj
1 csipet bors
20 dkg mandula (hámozott,szeletelt)
4 db pisztráng

Elkészítés:

A halakat megsózom majd vajban mindkét oldalukon megsütöm. Serpenyőben megpirítom a vékony szeletekre vágott mandulát. Tálaláskor a pisztrángok tetejét gazdagon meghintem pirított mandulával. Petrezselymes vajas ...
Szellemírtó tök leves recept
Hozzávalók:

2 ek cukor
1 csipet só
1 ek liszt
1 kg sütőtök
1 dl főzőtejszín
2 db tojás
3 dkg vaj
40 dkg burgonya
citromlé

Elkészítés:

A meghámozott, kimagozott, megreszelt sütőtököt, enyhén sós vízben, félpuhára főzzük. Hozzáadjuk a megtisztított, felkockázott burgonyát és együtt puhára pároljuk. Az...
Házi francia krémes recept
Hozzávalók:

1 csipet só
2 db tojás
50 dkg liszt
1 l tej
4 kanál cukor
1 kávéskanál ecet
1/2 l tejszín
50 dkg hideg vaj
250 ml hideg víz
2 csomag pudingpor

Elkészítés:

Először elkészítjük a vajas tésztát: 5 dkg vajat félreteszünk, majd a maradék vajat 5 dkg liszttel gyorsan összedolgozzuk, négy...
Kráter sütemény recept
Hozzávalók:

5 db tojás
25 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 dl tej
2 ek kakaó
1 dl étolaj
25 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2 csomag puding
6 dl tej
4 ek cukor
1 doboz tejföl
4 ek porcukor

Elkészítés:

Az 5 tojás fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját habosra keverjük 25 ...
Krémes recept
Hozzávalók:

1.5 l víz
15 dkg kristálycukor (+20 dkg)
4 csomag puding (vaníliás)
8 db tojásfehérje
1 csomag vajas tészta

Elkészítés:

A vajas tésztát vékonyra nyújtjuk és két lapot sütünk belőle. A 4 csomag vaníliás pudingport fél liter vízbe áztatjuk. 1 liter vizet, 15 dkg kristálycukorral, 4-5 percig (fel)főzzük. Félre tes...
Fondantal készült torta recept
Hozzávalók:

10 db tojás
200 g liszt
200 g kristálycukor
2 tk sütőpor
2 csomag porcukor
1 ek zselatin
10 g Rama
2 ek méz
2 ek szörp
4 ek víz

Elkészítés:

Piskótát készítünk . A tojásokat külön vesszük 2 tálba.Felverjük a tojásfehérjét a fele cukorral,utána a sárgáját a cukor másik felével.A sárg...
Gesztenyés-narancsos sütemény recept
Hozzávalók:

1 db narancs
15 dkg porcukor
15 dkg vaj
2 db tojás
2 csomag gesztenyemassza
6 dkg liszt
5 dkg kakaópor
10 dkg müzli

Elkészítés:

A puha vajat kézi robotgéppel, habosra keverjük a porcukorral, majd egyenként belepottyantjuk a tojásokat. Alaposan eldolgozzuk őket. Belereszeljük a megmosott, megtö...
Gyors csokoládékocka recept
Hozzávalók:

10 dkg vaj
15 dkg kristálycukor
1 ek víz
1 csomag vaníliás cukor
5 dkg kakaópor
13 dkg finomliszt
10 dkg tejkaramella
1 kk sütőpor

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.A vajat és a cukrot habverővel könnyű habosra keverjük,a vaniliás cukrot hozzáadjuk. A kakaóport,a lisztet,a sütőport ö...
1 2 3 4 
Címkék: Újra Záróra, Tormay Cécile, Török Antal, Izsó Zita, Gargya Balázs, Kalapos Éva Veronika, Németh Orsolya, Zábrádi Szabolcs, Mészáros Laura, Görögh Árpád, Vajas Katalin, Gámentzy Eduárd, Szőllősi Tamás, Murzsa Kata, Torma Péter, SERTÉSHÚSBÓL KÉSZÜLT ÉTELEK, Aleva Katalin, Horváth Katalin II, Horváth Zsófia, Horváth Mária, Medici Katalin, Faith Katalin, Hiripiné Faith Katalin, pohár rostos, orosz konyha, elhízás megelőzése, erősen sózott, túlontúl sötét, földrajzi atlasz, főúri konyhákon, bizánci birodalom, francia konyha, ország hatalmas, régi borzadása, töltelékkel kell, réteslapokat megtölteni, édesburgonyát felkockázzuk, halakat megsózom, vékony szeletekre, pisztrángok tetejét, vajas tésztát, maradék vajat, sárgáját habosra, tojásokat külön, fele cukorral, cukor másik, puha vajat, cukrot habverővel, vaniliás cukrot, kristálycukorral, zöldpetrezselyem, gesztenyemassza, belepottyantjuk, tojássárgájából, kristálycukrot, összedolgozzuk, csokoládékocka, édesburgonyát, petrezselymes, kristálycukor, előmelegítjük,
© 2013 TVN.HU Kft.