|
|
|
... Péter, Török Antal
verseivel
írta: Izsó Zita
szereplők: Gargya Balázs, Kalapos Éva Veronika, Németh Orsolya, Zábrádi Szabolcs, Mészáros Laura, Görögh Árpád, Vajas Katalin
zene: Gámentzy Eduárd, Szőllősi Tamás, Zoe Keating
rendezte: Murzsa Kata
Torma Péter: Záróra
Záróra, hallom na jól van, indulok már
meg... |
|
|
|
|
|
|
|
... Péter, Török Antal
verseivel
írta: Izsó Zita
szereplők: Gargya Balázs, Kalapos Éva Veronika, Németh Orsolya, Zábrádi Szabolcs, Mészáros Laura, Görögh Árpád, Vajas Katalin
zene: Gámentzy Eduárd, Szőllősi Tamás, Zoe Keating
rendezte: Murzsa Kata
Torma Péter: Záróra
Záróra, hallom na jól van, indulok már
megi... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... nagyon lényeges tényező az elhízás megelőzése szempontjából, szükséges lenne a menzák és iskolai automaták ... |
|
|
|
|
|
|
|
SERTÉSHÚSBÓL KÉSZÜLT ÉTELEK
A HÚS ELŐKÉSZÍTÉSE
A húst bő, hideg vízben mossuk tisztára. Ha nagyon szennyezett és zsíros, akkor langyos vizet használunk, de - kivéve a pácolt, sózott, füstölt húsokat - sosem áztatjuk. (Az erősen sózott, füstölt húst néhányszor leforrázzuk, majd hideg vízben lemossuk. A túlontúl sötét húsok színének frissítésére is szokás, forrázást a... |
|
|
|
|
|
|
|
|
...
Aleva Katalin [Kati]
Hozzávalók kb. 20 darabhoz:
30 deka liszt
2 tojás
1 csomag vaníliás cukor,
2 evőkanál kristálycukor
1 csomag sütőpor
tej és szódavíz olaj
Elkészítés:
Tálba teszem a lisztet, a sütőpor, cukrot, kristálycukrot, a tojásokat, beleöntöm a kb. 1 ev... |
|
|
|
|
|
|
|
... nem tudom, mihez kezdjek. A földrajzi atlasz bekötőpapírja a táskámban van, mert persze ha csak egy térképünk van is, de három külön borítója van. Az egyikre az van ráírva, hogy Horváth Katalin II/A oszt. tan. - ez az enyém, a Zsókáén az van, hogy Horváth Zsófia polg. isk. II. o. t., és a Marién az van, hogy Horváth Mária I/B oszt. tan., és amikor átadjuk egymásnak a térképet, gyo... |
|
|
|
|
|
|
|
... cárok uralkodása alatt az egyoldalúság, egyszerűség jellemezte, míg a főúri konyhákon a bizánci birodalom pazarló étkezési módszereit alkalmazzák. A XVII. és a XVIII. században, különösen Katalin cárnő és Péter cár uralkodása alatt a francia konyha vált uralkodóvá.
Az ország hatalmas területén minden éghajlat megtalálható. Különösen kedvező az éghajlata a Fekete-tenger ... |
|
|
|
|
|
|
|
... cárok uralkodása alatt az egyoldalúság, egyszerűség jellemezte, míg a főúri konyhákon a bizánci birodalom pazarló étkezési módszereit alkalmazzák. A XVII. és a XVIII. században, különösen Katalin cárnő és Péter cár uralkodása alatt a francia konyha vált uralkodóvá.
Az ország hatalmas területén minden éghajlat megtalálható. Különösen kedvező az éghajlata a Fekete-tenger ... |
|
|
|
|
|
|
|
... állomásnak.
Valahogy eszembe jutott gyerekkorom egy régi borzadása. Kicsi voltam, Tormay nagyanyám hugenotta őseiről mesélt. Akkor hallottam először, hogy a Bertalan-éji mészárlás előtt, Medici Katalin emberei bezárták Párizs valamennyi kapuját, hogy senki se menekülhessen és fehér krétával megjelöltek minden házat, melyben hugenották laktak. "De ez több mint háromszáz ... |
|
|
|
|
|
|
|
... mákkal, reszelt citrom vagy narancshéjjal kell ízesíteni, majd ezzel a töltelékkel kell a réteslapokat megtölteni.
#2258
2009. október 16. 16:22
Előzmény Hiripiné Faith Katalin [Kati] 2009. október 15. 14:21
Válaszolj!
Hiripiné Faith Katalin [Kati]
3 klassz receptet találtam,ami nekem n... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
25 dkg liszt
20 dkg darált dió
20 dkg cukor
20 dkg vaj
2 db tojás sárgája
18 dkg cukor
10 dkg mazsola
0.5 csomag sütőpor
1.5 db citrom
Elkészítés:
25 dkg lisztből,20 dkg vajból fél citromhéjból,18 dkg cukorból,fél sütőporból,2 tojássárgájából omlós vajas tésztát készítünk. Az anyagokat n... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 kg édesburgonya
1 csipet só
1 csipet bors
1 csipet bazsalikom
1 csipet finomra vágott zöldpetrezselyem
1 l paradicsomlé
1 ek cukor
10 dkg vaj
10 dkg átszitált liszt
1 csipet Delikát ételízesítő
Elkészítés:
Az édesburgonyát felkockázzuk és sós vízben főzzük. Ha már majdnem puha, h... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 csipet só
15 dkg vaj
1 csipet bors
20 dkg mandula (hámozott,szeletelt)
4 db pisztráng
Elkészítés:
A halakat megsózom majd vajban mindkét oldalukon megsütöm. Serpenyőben megpirítom a vékony szeletekre vágott mandulát. Tálaláskor a pisztrángok tetejét gazdagon meghintem pirított mandulával. Petrezselymes vajas ... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
2 ek cukor
1 csipet só
1 ek liszt
1 kg sütőtök
1 dl főzőtejszín
2 db tojás
3 dkg vaj
40 dkg burgonya
citromlé
Elkészítés:
A meghámozott, kimagozott, megreszelt sütőtököt, enyhén sós vízben, félpuhára főzzük. Hozzáadjuk a megtisztított, felkockázott burgonyát és együtt puhára pároljuk. Az... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 csipet só
2 db tojás
50 dkg liszt
1 l tej
4 kanál cukor
1 kávéskanál ecet
1/2 l tejszín
50 dkg hideg vaj
250 ml hideg víz
2 csomag pudingpor
Elkészítés:
Először elkészítjük a vajas tésztát: 5 dkg vajat félreteszünk, majd a maradék vajat 5 dkg liszttel gyorsan összedolgozzuk, négy... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
5 db tojás
25 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 dl tej
2 ek kakaó
1 dl étolaj
25 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2 csomag puding
6 dl tej
4 ek cukor
1 doboz tejföl
4 ek porcukor
Elkészítés:
Az 5 tojás fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját habosra keverjük 25 ... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1.5 l víz
15 dkg kristálycukor (+20 dkg)
4 csomag puding (vaníliás)
8 db tojásfehérje
1 csomag vajas tészta
Elkészítés:
A vajas tésztát vékonyra nyújtjuk és két lapot sütünk belőle. A 4 csomag vaníliás pudingport fél liter vízbe áztatjuk. 1 liter vizet, 15 dkg kristálycukorral, 4-5 percig (fel)főzzük. Félre tes... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
10 db tojás
200 g liszt
200 g kristálycukor
2 tk sütőpor
2 csomag porcukor
1 ek zselatin
10 g Rama
2 ek méz
2 ek szörp
4 ek víz
Elkészítés:
Piskótát készítünk . A tojásokat külön vesszük 2 tálba.Felverjük a tojásfehérjét a fele cukorral,utána a sárgáját a cukor másik felével.A sárg... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 db narancs
15 dkg porcukor
15 dkg vaj
2 db tojás
2 csomag gesztenyemassza
6 dkg liszt
5 dkg kakaópor
10 dkg müzli
Elkészítés:
A puha vajat kézi robotgéppel, habosra keverjük a porcukorral, majd egyenként belepottyantjuk a tojásokat. Alaposan eldolgozzuk őket. Belereszeljük a megmosott, megtö... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
10 dkg vaj
15 dkg kristálycukor
1 ek víz
1 csomag vaníliás cukor
5 dkg kakaópor
13 dkg finomliszt
10 dkg tejkaramella
1 kk sütőpor
Elkészítés:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.A vajat és a cukrot habverővel könnyű habosra keverjük,a vaniliás cukrot hozzáadjuk. A kakaóport,a lisztet,a sütőport ö... |
|
|
|
|
|